GUESTHOUSE ROSARY-SISTERS  JERUSALEM

Het gastenhuis van de Zusters van de Rozenkrans, de ‘Rosary-Sisters’ , is een complex uit het einde van de 19-de eeuw en is gelegen in de Rehov Agron-straat, 14, naast het consulaat van de U.S.A. De Rehov Agron voert van de Jaffa-poort en de New-gate of Nieuwe-poort naar het centrum van de stad. Iedereen die uit de Oude Stad (the Old City) komt en naar Tel Aviv wil, rijdt aan ons huis voorbij.

In 1880 werd hier de “communauteit van de Rozenkrans” gesticht. Het klooster was destijds het moederhuis van de Rosary-Sisters, en kende van hieruit een grote verspreiding en nieuwe kloosters en gemeenschappen ontstonden in Palestina en Israël, maar ook in Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte, Koeweit en andere Arabische landen. De zusters zijn allemaal mensen van Arabische origine. Hier in Jeruzalem wonen er vijf, waarvan enkele vrij jonge: het is een levendige gemeenschap die op vele terreinen actief is.

 

Moeder Ildephonse

Zuster Roberta

Zuster Pascale

Zuster Mathilde

Dit zijn onze vier zusters.

De Congregatie is werkzaam in de opvoeding van jonge Arabische meisjes, in het pastorale werk en in de zorg voorde zieken.

Van 1967 tot 1992 was hier ook een basisschool, waar leerlingen uit verschillende nationaliteiten onderricht kregen, maar toen het aantal privéscholen aangroeide, verkozen de zusters de school te sluiten en het gebouw om te vormen tot een gastenhuis. Van klaslokalen werden 22 ruime kamers gemaakt (singles, doubles, triples…) met een aparte sanitaire ruimte.

Het klooster bezit een fraaie kapel, gebouwd in de vorm van een roos, en in 2000 volledig gerenoveerd, een stemmige ruimte voor grote en kleine groepen.

Aan de overzijde van het klooster met gastenhuis is een vrij groot en mooi park gelegen, het Onafhankelijkheidspark, en bij zonnige dagen houden veel inwoners van de stad er aan om hier te vertoeven.

Wanneer je dit alles van dichtbij wilt zien, dan staat je niets anders te doen dan eens naar het ‘Rosary’-Gastenhuis te komen.

Indien je contact wilt opnemen met de Rosary-Sisters, of een kamer wilt reserveren, één adres:

Rosary-Sisters, Guesthouse

14 Rehov Agron,  P.O.Box 54 - 91000 Jerusalem.

Tel. 00972/2/625.85.29 – 622.20.87

Fax 00972/2/623.55.81

e-mail: Rosary-Sisters

 


Terugkeren naar de homepage van Renaat  


Laatst bijgewerkt op 7 juni 2005