DE VRIENDEN VAN ONS HEILIG LAND


 

IN HET HEILIG LAND:

 

MONUMENTEN ?

HISTORISCHE PLAATSEN ?

Onze zusters en broeders, Arabische christenen !

Wie zijn zij ? Christenen zoals wij. Katholieken van de Latijnse Kerk, van de Grieks-Melkitische Kerk en Maronieten, waarover Paulus VI schreef: "Het zijn onze broeders die leven waar Jezus geleefd heeft. Zij wonen rond de heilige plaatsen en worden beschouwd als de opvolgers van de eerste christenen van de primitieve Kerk, waaruit al de andere Kerken zijn gegroeid. Wij zijn hun daarom veel verschuldigd... Indien de christenen hier zouden verdwijnen, zullen de heilige plaatsen en de heiligdommen zielloze monumenten worden bij gebrek aan christelijke getuigenis en inspiratie". (Nobis in Anima", 25.03.1974)


WAT KUNNEN WIJ VOOR HEN DOEN ?

De Vrienden van Ons Heilig Land, als V.Z.W. opgericht in 2009, willen tegemoet komen aan de noden van de christenen in IsraŽl-Palestina en in de Arabische wereld.

De Vrienden van ons Heilig Land moedigen de christenen aan om zich ondanks alles blijvend in te zetten voor de evangelisatie en het lenigen van de sociale noden van hun bisdommen.

Tevens trachten zij de christenen aldaar moreel en financieel te steunen in hun pastorale, educatieve, caritatieve en sociale initiatieven.

De Vrienden van ons Heilig Land organiseren bijbelse bedevaarten naar het H. Land en leggen aldaar duurzame contacten met de christenen.

 

 

Denk je er aan naar ons heilig Land te pelgrimeren, lees dan het reisverslag van Willy of van een groep jongeren die vroeger zulke tocht maakten,

Of ga naar het reisprogramma voor de eerst volgende bedevaart.

 

Contactadres:

Padre Renaat De Paepe, legeraalmoezenier

Bakkerstraat 3, 9860 Landskouter

+32 9 329.50.03 en +32 486 51.41.43

renaat@renaat.be

 

 

Terugkeren naar de homepage van Renaat


Laatst bijgewerkt 26 juli 2009 door Renaat